EstudisMercats

Un any per oblidar, dades turístiques del segle passat

El pitjor balanç turístic en dècades a nivell mundial i local ha arribat aquest 2020 de la mà de la pandèmia global de coronavirus.

L’Organització Mundial del Turisme (OMT) confirma que les arribades internacionals han caigut un 72%, se situa als nivells del 1990. A Espanya la situació és encara pitjor. La xifra de turistes estrangers ha caigut un 77%. Fins el novembre només havien arribat 18 milions de visitants (61 milions menys que el mateix període de l’any anterior). Els mercats emissors de turisme a Espanya han caigut de forma absoluta, percentatges increïbles: França (-65%), el Regne Unit (-82%) i Alemanya (-78%). En el cas de Catalunya la caiguda de turisme estranger frega el 80%.

Amb la frenada dels viatgers ha anat associat el drama econòmic del sector. La OMT xifra, només en els 10 primers mesos que porta comptabilitzats del 2020, una pèrdua de 762.000 milions d’euros en ingressos. L’Institut Nacional d’Estadística ha calculat per Espanya una reducció del 78% en la despesa, a Catalunya del 82,4%.

I és que el sector turístic català ha tancat el seu pitjor any. Alguns estudis indiquen que ha perdut una facturació directa d’uns 15.000 milions respecte a 2019.  Un balanç dramàtic per a tot el sector, d’aquí, d’allà i de tot arreu.

Articles relacionats

Back to top button