superior

abajo

Organismes / Política turística

Huguet demana a Sebastián que li traspassi els recursos del “Plan Renove”

Davant l’anunci fet dimarts per Miguel Sebastián, ministre de Turisme, de la posada en marxa d’un “Plan Renove” pel sector, el conseller Huguet li ha volgut recordar que la Generalitat de Catalunya té competències plenes en turisme.

Segons el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, en ocasions "aquests programes de l’administració de l’Estat interfereixen" en aquestes competències i per això li ha demanat que traspassi els diners o que negociï amb la Generalitat a què es destinen. El conseller ja ha demanat una reunió amb el ministre i espera que el convoqui aviat.

“El turisme no segueix les tendències dels cicles econòmics”, diu Huguet

Josep Huguet també ha declarat que el turisme és una activitat interioritzada pels consumidors i “no segueix les tendències dels cicles econòmics”, tot i la desacceleració “no es deixarà de fer turisme”. El conseller ha comentat que Catalunya està canviant el seu model de turisme de sol i platja cap a un de “més complex”. En aquest sentit ha explicat que les destinacions tradicionals i les que ha anomenat de monocultiu, estan afectades per la competència procedent de destinacions emergents i que si “el sector català no estigués canviant ara no seríem on som i el sector estaria tocat”

Huguet ha fet aquestes declaracions en la jornada comercial Buy Catalunya que va aplegar ahir a 150 turoperadors turístics de 16 països i a 200 empreses catalanes al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Aquest macroworkshop que organitza Turisme de Catalunya cada dos anys, s’ha tancat amb més 2.800 entrevistes comercials entre els operadors europeus i el sector turístic català. El Buy Catalunya incloïa fins a 11 viatges de familiarització dedicats al turisme esportiu, religiós, rural, familiar, nàutic, gastronòmic i de Wellness, entre d’altres.

Back to top button