superior

Destinacions

La Diputació de Lleida promou iniciatives excepcionals per impulsar el turisme aquest estiu

Entre les mesures implementades pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida per donar suport al sector turístic del Pirineu i les Terres de Lleida davant el fort descens de visitants que s’ha produït enguany a tot el món com a conseqüència de la crisi sanitària, destaquen les dues campanyes especials de promoció turística que es desenvoluparan a partir de la segona quinzena del mes de juny. Es tracta d’iniciatives adreçades a captar públic català i estatal amb vista a la pròxima temporada d’estiu.

Les dues campanyes de publicitat tindran un import global de 500.000 €. La primera, impulsada directament pel Patronat de Turisme, anirà adreçada al mercat de Catalunya per incentivar la visita a les contrades lleidatanes, amb una inversió de 300.000 €. La segona campanya es fa conjuntament amb l’Agència Catalana de Turisme i amb els patronats de les quatre diputacions catalanes per dur a terme una acció potent de promoció conjunta del territori a escala estatal que posarà en relleu les singularitats de cada demarcació, amb una aportació per part del Patronat de Turisme de 200.000 €.

A més, el Patronat impulsa un programa de 22 capítols amb la Xarxa de televisions locals de Catalunya que recorrerà el conjunt del territori lleidatà i incidirà en els trets turístics diferencials de Lleida: “Autèntica, Diferent, Natural i sostenible”, i col·labora amb la revista Descobrir Catalunya treballant en un especial de 12 pàgines destinat a promoure la destinació lleidatana entre el públic de proximitat.

Igualment, el Patronat ha habilitat una línia d’ajuts per un import de 300.000 € adreçada als ajuntaments per donar un impuls al sector turístic, i s’ha acordat destinar fins a 128.000 € a les federacions d’hoteleria, turisme rural i càmpings de les comarques de Lleida i a la mancomunitat d’estacions d’esquí nòrdic del Pirineu lleidatà per incentivar accions promocionals. Aquesta xifra representa un 65 % més de l’import de la subvenció que rebien fins ara aquestes entitats.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha explicat que “ha calgut adaptar l’estratègia de comunicació i màrqueting del Patronat davant la nova situació generada arran de la pandèmia i la seva afectació directa al sector turístic” i ha mostrat la seva confiança que la situació actual afavorirà un turisme de proximitat i més sostenible, tant pel temor de la gent als desplaçaments com pel fet que el 60 % de les pernoctacions als establiments d’hoteleria lleidatans corresponen a turistes procedents de Catalunya i un 24 %, de la resta de l’Estat, mentre que el turisme internacional, que ara té greus obstacles a la mobilitat, representa només el 16 %.

Amb aquest objectiu el Patronat focalitzarà les accions de promoció cap a un públic de proximitat, consumidor de productes de natura i de turisme actiu i al qual li agrada practicar activitats en espais oberts i sense massificació turística. Les actuacions s’adreçaran bàsicament als ciutadans de les mateixes comarques de Lleida i als residents a la resta del conjunt de Catalunya, però també als visitants estatals.

D’altra banda, el Patronat de Turisme ha incrementat enguany de manera excepcional en un 65 % la dotació econòmica (fins arribar als 128.000 €) que anualment destina a les federacions d’hostaleria, turisme rural i càmpings i a la mancomunitat d’estacions d’esquí nòrdic del Pirineu de Lleida, per incentivar accions de promoció als seus sectors respectius.

Quant als ajuntaments, el Patronat destinarà 300.000 € a projectes municipals que incentivin el desenvolupament turístic. Es preveu que les bases de la convocatòria estiguin redactades per al final del mes de juny.

Finalment, Pujol ha anunciat diferents iniciatives vinculades amb l’àmbit de la comunicació i el màrqueting digital de cara al futur immediat i ha notificat que l’acte de lliurament del 31è Premi “Pica d’Estats” es farà pròximament de manera virtual.

Informació del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Articles relacionats

Back to top button