superior

Mercats

Història d’una destinació idíl·lica destrossada

Una badia de somni, en un país llunyà, és l’exemple del desastre que suposa no protegir l’espai natural

Va ser una pel·lícula de la 20th Century Fox la que va situar en el mapa la platja tailandesa de la badia de Maya l’any 2000.

En aquell any, Leonardo DiCaprio protagonitzava “La platja”. La producció d’aquest llargmetratge que es va rodar en un paradís desconegut va impactar negativament sobre les illes Phi Phi. Els responsables d’ambientació van remodelar la realitat natural de la zona trasplantant vegetació exòtica i retirant l’autòctona per recrear un espai tropical.

Un contenciós a la productora la va obligar a indemnitzar Tailàndia per la destrossa que van realitzar. Hauran de dedicar 270.000 euros en la recuperació de vegetació autòctona de la badia d’aigües cristal·lines.

L’altra gran mal ha estat la massificació d’aquest territori. Han passat més de 20 anys de la pel·lícula i els turistes i les embarcacions recreatives seguien arribant en un nombre insostenible. No queda cap rastre de la platja deserta i idíl·lica que es presentava a la pel·lícula. Les autoritats indiquen que el corall ha desaparegut i malgrat restringeixen l’arribada de turistes per temporades per incentivar la regeneració natural, aquesta no es produeix.

Articles relacionats

Back to top button