superior

Mercats

Ajustos milionaris a Disney

El 4% de la plantilla serà acomiadada per millorar els guanys i acontentar els seus accionistes

La gran companyia mundial de l’oci i l’entreteniment, The Walt Disney Company, vol activar un pla de xoc per estalviar 5.100 milions d’euros (5.500 milions de dòlars). Entre les mesures està l’acomiadament de 7.000 llocs de treball. Amb aquest pla el gegant de l’oci aconsegueix tancar una crisi amb un dels seus principals accionistes que demanava canvis dràstics en la gestió.

La multinacional, amb seu a Califòrnia, està seguint l’estela de les empreses tecnològiques que apliquen plans d’ajustos milionaris. Acomiadarà el 4% de la plantilla, formada per 220.000 empleats, el 75% dels quals treballa als Estats Units. Suposa una part importants dels costos i enviant a l’atur el 4% dels treballadors aconseguirà millorà els seus marges de guanys.

La reorganització de l’estructura de la companyia manté la independència de la divisió turística formada pels parcs temàtics i els creuers. Les altres dues divisions són la cinematogràfica-televisiva, i la dedicada a cadenes esportives com ESPN. Els resultats econòmics dels parcs donen uns guanys als Estats Units de prop de 2.000 milions d’euros, un 36% més que l’any anterior. Això ha permès compensar els números en d’altres àrees de negoci.

Articles relacionats

Back to top button