Congrés per analitzar el potencial del turisme asiàtic com a mercat emissor

"Àsia, el gran mercat emissor i les noves tecnologies com a eines de promoció i fidelització" és el títol de la tercera edició del Congrés Internacional sobre Turisme Asiàtic, que se celebrarà els dies 19 i 20 d’abril al Palau de Congressos de Fira de Barcelona, en el marc del Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC). Una trentena d’experts del sector analitzaran el potencial del turisme asiàtic cap a Catalunya i Espanya i les claus per atraure aquest potent mercat.

El congrés té com a objectiu determinar les debilitats i fortaleses de la nostra indústria turística per tal de saber adaptar-la als interessos i necessitats del turista asiàtic. Aquesta edició s’adreça a empreses del sector hoteler, operadors turístics, línies aèries, responsables de promoció turística i cultural del sector públic i privat, i a tots aquells actors interessats en Àsia com a mercat emissor de turistes.

Àsia, el major emissor de turistes del món

Àsia és el major emissor de turistes del món. El 2012 van viatjar un total de 153,5 milions d’asiàtics, dels quals 1,16 milions van visitar Espanya encapçalats per Japó i seguits per la Xina, Corea del Sud i l’Índia.

El 2012, Àsia va ser el motor de creixement del turisme mundial liderat per la Xina que va experimentar un creixement del 7% en viatges a l’exterior, seguida del Japó, Corea del Sud, Índia i els principals països del Sud-est Asiàtic. Les perspectives per al turisme asiàtic com a mercat emissor el 2013 són molt positives gràcies a les bones previsions per a les economies de la regió. El sector de viatges i turisme és cabdal per impulsar el creixement econòmic mundial i ja suposa un de cada 11 llocs de treball al món. La fortalesa del sector s’ha vist, a més, impulsada pel creixement de la classe mitjana als mercats emergents. Segons el World Economic Outlook del Fons Monetari Internacional, publicat l’octubre de 2012, el PIB d’Àsia en el seu conjunt va ser del 5,4% i es preveu un 5,9% el 2013.

El III Congrés de Turisme Asiàtic està organitzat per Casa Àsia, Turespaña, l’Agència Catalana de Turisme, Turisme de Barcelona i el Saló Internacional del Turisme a Catalunya.

[HOME]

Image

0 0 0