superior

Allotjament

Ofensiva contra els hotels que acullen turisme de borratxera

La Generalitat de Catalunya ha anunciat que inspeccionarà, sancionarà i retirarà els segells i certificacions dels hotels que acullin programes dirigits a joves amb el reclam de l’alcohol, les drogues i el sexe. A més reclama a les patronals que expulsin de les seves associacions aquells empresaris que acceptin aquest tipus de turisme.

Així ho ha anunciat la  directora general de Turisme de Catalunya, Marian Muro,  que ha estat contundent a l’hora d’afirmar que “expulsarem de tots els clubs i promocions de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) totes les empreses que ofereixin ofertes turístiques tipus ‘Saloufest’ i ‘Karibean Spring Break’”. “Aquest no és el nostre model i davant d’aquestes iniciatives l’administració vigilarà que es compleixi la normativa amb inspeccions als hotels“, ha declarat.

En un comunicat la Generalitat ha recordat que les propostes que alguns turoperadors estan fent per atreure joves estrangers a la costa catalana amb el reclam de viure una estada de ‘disbauxa d’alcohol, drogues i sexe fora de control’ estan prohibides a Catalunya i perjudiquen la destinació. I afegeix que per tal de “preservar els alts estàndards de qualitat de la destinació turística catalana la Generalitat serà contundent amb aquells establiments que menystenen els recursos turístics i fan una activitat oposada al model competitiu i sostenible definit en el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya”.

Muro considera que “no té sentit que posem en valor uns actius de qualitat en el servei i que empreses que tenen distintius i certificacions que atorga  l’ACT emparin aquestes ofertes”. Així mateix ha recordat que quan els operadors estrangers munten aquests viatges és perquè algunes empreses els dóna cobertura i ha emplaçat al sector a reflexionar sobre la necessitat de lluitar també contra aquest model turístic i “expulsar de gremis i associacions els que l’ofereixen”.

La directora general de Turisme ha contraposat aquest “model turístic a extingir” al que ofereix la majoria del sector. Catalunya “cada vegada té més turistes que deixen més diners i fa més despesa. S’ha incrementat la qualitat del turisme que arriba gràcies a l’esforç fet pel sector i per les administracions oferint producte de qualitat”.

Articles relacionats

Back to top button