superior

EstudisMercats

Preocupació per l’arribada de la variant Kraken

La nova variant XBB 1.5 del virus covid-19 ha posat en alerta les autoritats. La titular del ministeri de Sanitat, Carolina Darias, ha confirmat diversos casos positius a Espanya.

Aquesta nova variant que evoluciona d’òmicron se la coneix com a kraken i es va detectar la tardor passada als Estats Units. A Amèrica del Nord aquesta nova mutació ha generat una onada de contagis en tenir una capacitat de transmissió molt més gran. A Espanya continua sent la variant òmicron la dominant, però l’arribada de Kraken a Europa ha posat en avís els responsables sanitaris que estan pendents d’examinar la capacitat de transmissió i impacte sobre la població.

Kraken pot comportar l’onada de contagis més important en els darrers dos anys en ser la variant més transmissible detectada fins ara. L’Administració de Fàrmacs dels Estats Units acaba d’informar que sembla que aquesta variant és resistent a l’Evusheld, un fàrmac d’AstraZeneca contra la covid que s’administra a persones d’alt risc.

L’OMS (Organització Mundial de la Salut) ha descrit els símptomes com a similars als d’òmicron: febre; mal de coll, cap i articulacions; fatiga, mucositat i congestió nasal i possibilitat de pèrdua del gust i l’olfacte.

Sanitat recorda que la millor mesura que podem adoptar és continuar amb la vacunació. Tot i no comptar amb informació certa sobre el grau d’efectivitat sobre la nova variant, sí que asseguren que és moment de seguir administrant dosis de reforç, molt especialment sobre les persones grans. Els vials que s’administren contenen una adaptació a noves variants.

Articles relacionats

Back to top button