superior

Destinacions

La línia Venècia: pagar per entrar

Aquest 2023 els turistes han de fer una reserva prèvia per poder visitar la ciutat

Finalment, la ciutat dels canals ha pres la decisió que anunciava i posposava des de fa més d’un any. Suposa un precedent inaudit que obre un camí a les destinacions que pateixen una elevada concentració de visitants i volen evitar la massificació.

A partir del 16 de gener, els turistes hauran de reservar i pagar per poder accedir a Venècia. L’Ajuntament vol regular la massificació turística que pateix la ciutat delimitant un nombre màxim de visitants.

El municipi també va ser pioner en el control dels fluxos turístics. Fa gairebé tres anys anunciava un sistema de càmeres i sensors distribuïts pels espais turístics que detecten en temps real el nombre de persones, l’estona que passen a cada punt estratègic, com es mouen i si es tracta de persones que es mouen per la ciutat de forma habitual o són turistes. Tota aquesta informació és d’ajuda per als responsables municipals a l’hora d’ordenar els fluxos de visitants.

Ara se suma la mesura més dràstica: una taxa d’accés, el preu de la qual anirà dels 3 als 10 euros per persona. L’entrada es podrà comprar per internet i en variarà l’import segons l’antelació amb què s’adquireixi i depenent del nombre de turistes que vagin reservant per al dia concret.

Un detall important és que els que pernoctin a hotels de l’interior de l’illa quedaran exempts de reservar l’entrada perquè ja sufraguen la taxa de l’allotjament. Aquesta ciutat italiana, Patrimoni de la Humanitat, molt limitada de superfície i amb una mobilitat complicada pels canals, rep entre 5 i 6 milions de turistes cada any. Amb la limitació del nombre màxim de persones diàries esperen que la gestió dels fluxos turístics millori.

Articles relacionats

Back to top button