superior

AllotjamentEmpreses

Ajudes a fons perdut per invertir en l’eficiència energètica dels allotjaments turístics

Fins a 26 milions d’euros en ajudes amb cobrament anticipat abans de fer la inversió

Els establiments turístics catalans poden rebre més de la meitat de la inversió que realitzin per millorar l’eficiència energètica d’hotels, càmpings, apartaments i cases rurals.

La Generalitat de Catalunya per primera vegada ha anunciat una línia de subvenció específica per al sector turístic que busca animar el sector de l’allotjament a canviar i rehabilitar el continent i contingut dels edificis per aconseguir un estalvi en el consum d’energia.

Les empreses ja poden fer la sol·licitud de l’ajuda al que compta amb una partida total de 26.320.460 euros. Les demanades les han de fer telemàticament via Canal Empresa i segons han anunciat s’acceptaran totes per ordre de presentació fins que s’esgoti el pressupost.

Les actuacions subvencionades han de ser de tres tipus:

  • Millora de l’eficiència energètica de l’envolupant tèrmica
  • Millora de l’eficiència energètica i ús d’energies renovables a les instal·lacions tèrmiques de calefacció, climatització, refrigeració, ventilació i aigua calenta (geotèrmica, biomassa i solar principalment)
  • Millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions d’il·luminació

Els projectes hauran de tenir un mínim de 20.000 euros de despesa subvencionable i rebran una ajuda equivalent a un percentatge de la inversió segons el tipus d’actuació. Els hotels, càmpings, apartaments i cases rurals ingressaran els diners de la subvenció per anticipat, en el moment que el projecte sigui aprovat, abans inclús d’iniciar les obres.

La Generalitat vol que “les iniciatives per a les quals es sol·licitin aquests ajuts hauran d’aconseguir i justificar una reducció en el consum d’energia primària no renovable del 30% respecte a la situació inicial. Només s’admetran com a subvencionables les actuacions iniciades amb posterioritat a la data de registre de la sol·licitud de l’ajut”.

Aquesta línia d’ajuts està finançada pels Fons Next Generation de la Unió Europea.

Sol·licitud de l’ajuda AQUÍ

Articles relacionats

Back to top button