superior

Fires i Congressos

El congrés MWC acumula a Barcelona 4.000 milions d’euros

La gran fira de la tecnologia mòbil, el Mobile World Congress (MWC) espera superar els 100 mil assistents a Barcelona. L’any passat es va superar aquesta xifra per primera vegada.

L’impacte econòmic del congrés a la ciutat es calcula en 465 milions d’euros i la creació de 13.200 llocs de treball temporals durant les dues setmanes que envolten l’esdeveniment. El MWC tindrà lloc al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona entre el 27 de febrer i el 2 de març i aplegarà 2.200 expositors i més de 160 delegacions internacionals. A més uns 3.900 periodistes internacionals de 200 països també es donaran cita a la capital catalana.

Des de la primera edició a Barcelona del MWC l’any 2006, l’esdeveniment ha generat un impacte de 4.000 milions d’euros i ha creat uns 100 mil llocs de treball temporal. Acollir el Mobile World Congress durant 12 anys consecutius és per alguns analistes tan rellevant per a la ciutat com ho va ser l’organització dels Jocs Olímpics del 1992. Barcelona ha aconseguit posicionar-se a nivell mundial com la capital de la tecnologia i aprofitar-se dels beneficis del turisme de negocis ja que durant els dies de congrés assisteixen els primers directius de les empreses del sector. Les possibilitats d’una vaga del transport púbic planeja sempre sobre al celebració de l’esdeveniment. Fins l’últim moment s’estarà pendent de la conflictivitat laboral dels treballadors del metro i autobusos.

Al MWC es podrà veure els últims avenços de la indústria de la telefonia mòbil en un recinte que dedicarà gairebé 100.000 metres quadrats a les grans companyies del sector tecnològic com Google, Samsung i Microsoft. Una de les principals preocupacions és la seguretat. Ni als organitzadors ni a les autoritats se’ls passa per alt el context internacional. Buscaran un equilibri entre les exigències de seguretat i un accés ordenat al recinte firal.

L’impacte del Mobile és tan important que per exemple Air France reforça la connexió París-Barcelona amb un increment de l’oferta de vols d’un 75%. Operarà 37 vols addicionals durant els sis dies del congrés.

Articles relacionats

Back to top button