superior

Mercats

La tramitació de visats a turistes russos està amenaçada

El sector turístic alerta que els problemes sorgits en la tramitació de visats a turistes russos està provocant que molts clients substitueixin el destí espanyol per altres més accessibles.

Els agents russos han emès una carta d’advertència a les autoritats espanyoles en la qual expliquen les dificultats que estan tenint des que la nova empresa que gestiona els visats s’ha fet càrrec dels tràmits. Es tracta de la companyia índia BLS International Services. Els professionals russos expliquen que s’ha reduït molt el nombre de visats emesos, una situació molt preocupant en els mesos previs al període de vacances. La situació pot ser crítica, adverteixen de cancel·lacions i desviament de turistes cap a altres destinacions.

Un dels problemes, segons els operadors russos, és que l’emissió de visats espanyols només es realitza a Moscou i Sant Petersburg quan abans s’emetia en fins a 24 ciutats. En aquest mes de febrer se sumen quatre noves ciutats en l’expedició, però amb un total de sis s’està molt lluny de la vintena de l’etapa anterior. El nombre sembla del tot insuficient tant per a un mercat de la magnitud de Rússia com per a una destinació que espera recuperar el flux turístic d’anys anteriors.

A més, cal sumar que els estats europeus que pertanyen a l’espai Schengen, com Espanya, ara han de prendre les dades biomètriques del viatger. Els turistes han de personar-se físicament a la central de visats per a l’obtenció d’aquestes dades i impedeix la tramitació a distància. Els operadors turístics ja han decidit no oferir destinacions com Espanya a clients que no comptin amb una central de visats propera. Estan optant per altres destinacions amb una gestió de visats més senzilla i àgil.

Articles relacionats

Back to top button