superior

Allotjament

El sector del càmping es mou

Amb la temporada d’estiu en marxa, els càmpings a Catalunya estan preparats per completar una temporada excepcional. Els empresaris del sector s’han preparat a consciència aquest any sabent la situació favorable que s’està produint en 2016.

El sector del càmping ja ha viscut una de les millors Setmanes Santa de l’última dècada. L’oferta bungalous va registrar una ocupació pràcticament total i les parcel·les del 70%. Els mesos de juliol i agost poden tenir una ocupació mitjana del 85% a nivell espanyol però a Catalunya encara pot ser molt superior. La Federació Espanyola de Càmpings (FEEC) situa aquest 2016 com l’any de la recuperació definitiva del sector. Esperen en els dos mesos d’estiu superar els 18 milions de pernoctacions, xifres similars a les de 2006. És significatiu per a la FEEC l’augment de reserves entre campistes nacionals.

Aquest any, a la nova remesa de premis internacionals rebuts pels càmpings catalans a les fires especialitzades europees cal sumar l’esforç per invertir i modernitzar l’oferta en el sector.

A la Costa Daurada els càmpings han invertit prop de 15 milions d’euros, segons estima l’Associació de Càmpings de Tarragona i Terres de l’Ebre. Des de 2013 el mercat turístic nacional s’està recuperant i els clients internacionals, especialment francesos i holandesos, segueixen arribant com en els millors moments del sector. Les previsions són bones però els establiments no es queden estancats i s’obren a noves modalitats d’oferta per atraure un segment de clients encara més gran.

Els càmpings han evolucionat respecte a la fórmula original d’acampada en un espai limitat amb serveis concrets d’higiene, llum o aigua. La realitat actual és molt diferent: espais resort, villages, parcs de bungalows són alguns exemples de com el sector es mou.

Per la seva banda, els càmpings de la Costa Brava i l’interior de la província també han fet la seva aposta per la reconversió de l’oferta. Han realitzat una inversió de 17 milions d’euros en millorar les instal·lacions i ja sumen 45,5 milions en els últims tres anys. En aquesta línia d’actualització de l’oferta l’Associació de Càmpings de Girona conjuntament al consoci Vies Verdes de Girona volen convertir la província en una gran destinació de cicloturisme. Ja hi ha 12 càmpings gironins especialitzats en cicloturisme que tenen el distintiu internacional Bed & Bike.

Articles relacionats

Back to top button