superior

Allotjament

L’ATA informa als turistes sobre la nova regulació dels habitatges d’ús turístic (HUT)

L’Associació d’Apartaments Turístics creu que la nova regulació del Govern eliminarà el 40% d’habitatge d’ús turístic en cinc anys i demana el suport dels turistes

Coincidint amb l’inici de les vacances de Setmana Santa, l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) ha iniciat una campanya adreçada als turistes per conscienciar-los de com els afectarà la nova regulació del Govern de la Generalitat de Catalunya sobre els habitatges d’ús turístic (HUT) que va ser aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 20 de desembre.

L’ATA és molt crítica amb el Decret Llei de mesures urgents sobre el règim urbanístic dels HUT i vol que els usuaris d’aquesta tipologia d’allotjament coneguin la problemàtica. Creu que la normativa, presentada  pel Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, “de forma unilateral i d’esquena al sector i al territori”, els perjudica de tal manera que pot desaparèixer fins a un 80% d’aquest model d’allotjament, com ja va denunciar en un manifest publicat al novembre del 2023.

La campanya informativa consta d’uns flyers en català i castellà que s’han distribuït entre els associats de l’ATA perquè els puguin entregar als usuaris dels HUT. En els cartells hi ha un codi QR per accedir al web de l’associació, on hi ha tota la informació sobre el tema i fins i tot el posicionament dels diferents partits polítics. Ho podeu veure AQUÍ.

Els missatges que es transmeten fan referència a que l’ATA vol que les famílies, parelles i esportistes segueixin allotjant-se en els seus apartaments i cases de vacances perquè és l’opció que han escollit any rere any. L’associació també destaca que els usuaris escullen aquesta tipologia per les seves característiques: disposar d’un espai ampli i còmode, gaudir dels productes de proximitat per fer els àpats i confiança en els professionals que hi ha al darrera.

Recorda que Catalunya compta amb un total de 102.798 habitatges d’ús turístic, el que representa 574.591 places, un 39,4% del total de places d’allotjament turístic del territori. Aquests allotjaments representen un 2,56% del parc total d’habitatges de Catalunya, una proporció tan baixa que en cap cas pot tenir incidència en la falta d’habitatge.

Els lloguers turístics aporten el 2,94% del PIB turístic català, sense tenir en compte l’impacte indirecte i l’induït, i suposen un 6% dels llocs de treball al sector turístic de Catalunya.

Al mateix temps, l’ATA també fa una crida  perquè  participin en la recollida de firmes que s’ha iniciat a favor dels HUT i  en la campanya de crowfunding que el sector ha posat en marxa per finançar les accions que s’estan duent a terme contra la decisió del Govern.

Comunicatur ha publicat diversos articles sobre aquest tema i la seva problemàtica des de novembre de 2023. Els podeu veure en AQUESTA NOTÍCIA i en les relacionades que trobareu al peu de la pàgina.

La normativa catalana d’habitatges d’us turístic es modificarà

Articles relacionats

Back to top button