superior

DestinacionsFormació

La Diputació de Barcelona rep 4,5 milions d’euros del Govern central per les Vies Blaves

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha destinat 4,5 milions d’euros dins de la convocatòria extraordinària dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) per a ens locals finançats amb els Fons Next Generation de la Unió Europea, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència “España Puede” del Govern d’Espanya.

Aquests diners estan destinats a la posada en marxa de la Fase I del projecte global de les Vies Blaves, que es correspon amb el recorregut per cinc municipis de la comarca de l’Anoia: Jorba, Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt.

La fase s’estructura en sis actuacions principals:
• Creació i adequació d’itineraris no motoritzats a través d’infraestructures ciclistes i per a vianants.
• Instal·lació de sistemes d’eficiència energètica i equipaments tecnològics d’informació i comunicació.
• Actuacions de màrqueting i eines digitals, incloent l’elaboració d’un Pla de Màrqueting Digital de Turisme Sostenible.
• Desplegament del sistema de seguretat, comunicació i gestió de la Via Blava.
• Desenvolupament d’actuacions per al foment del turisme actiu, com ara senyalització, equipaments accessibles i aparcaments.
• Elaboració del Pla Estratègic de Gestió i de Qualitat i la creació d’organismes de gestió i participació.

En total, el Govern d’Espanya invertirà 615 milions d’euros en més d’un centenar de destins turístics dels fons de recuperació Next Generation EU dedicats al programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació.
Els 4,5 milions que rep la Diputació de Barcelona s’han acordat en la reunió sectorial de turisme entre les comunitats autònomes i el Govern d’Espanya. Catalunya comptarà amb 69,8 milions d’euros per invertir en 19 plans de sostenibilitat turística.

Un projecte molt ambiciós

Presentació del projecte de les Vies Blaves el 2019
Autor: Sergio Ramos/Diputació de Barcelona

El projecte de les Vies Blaves de la Diputació de Barcelona vol recuperar i posar en valor les lleres dels rius de la província a través de la creació i adequació d’itineraris transitables per a la pràctica del cicloturisme i del senderisme a l’entorn dels rius Llobregat, Anoia i Cardener.
Podeu veure la notícia que va publicar Comunicatur sobre el tema.

Amb aquesta recuperació també es vol posar en valor el patrimoni natural i cultural del parc fluvial més important de la província de Barcelona; generar riquesa  i ocupació en les economies locals, promocionant un turisme sostenible i de proximitat; consolidar els assentaments de població en territoris d’interior, poc poblats i amb dèficit d’infraestructures i serveis; contribuir a la redistribució de la riquesa i millorar la salut dels ciutadans proporcionant l’accés universal a espais públics segurs i verds garantint l’accés a persones amb mobilitat reduïda en trams urbans i propers als nuclis, i obrint itineraris d’oci saludables per a la pràctica continuada de l’esport i per als desplaçaments interurbans a peu i en bicicleta.

En total les Vies Blaves recorreran 360 quilòmetres, passaran per 59 municipis de 7 comarques (Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Berguedà, Moianès i Barcelonès) i connectaran prop de 5 milions de persones amb un patrimoni natural, cultural, gastronòmic i arquitectònic únic a la província.

La Diputació de Barcelona enllesteix el projecte de les Vies Blaves i es compromet a encarregar-se del seu manteniment

www.comunicatur.info/catalunya-rep-70-milions-dels-plans-de-sostenibilitat-turistica

Articles relacionats

Back to top button