Organismes / Política turística

Huguet: “No ens acabarem els turistes, que no vinguin de cop”

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha volgut aportar cert optimisme al sector turístic català en uns moments que ha reconegut com difícils.

“Hi ha milions de persones al món que s’estan incorporant a les classes mitjanes que faran turisme”, ha afirmat Huguet durant la seva visita a Fitur, i s’ha mostrat esperançat sobre el futur de l’activitat turística a Catalunya: “esperem que no vinguin tots de cop, no ens els acabarem”.

El conseller ha facilitat algunes dades de balanç turístic i ha reconegut que mercats importants per a Catalunya han anat i continuaran anant malament durant 2009. Concretament, ha esmentat els mercats francès, anglès i italià. En contraposició, ha afirmat que “no tots els mercats estan malament”. Portugal i Rússia experimentaran creixements molt significatius. Sobre l’emissor rus ha assegurat que els contactes fets amb turoperadors d’aquell país garanteixen un creixement del 15% en 2009. També ha reivindicat la necessitat de flexibilitzar la tramitació de visats per turistes xinesos, un mercat emissor internacional que ha quantificat en 40 milions de turistes que no vol que es perdin per problemes burocràtics. 

Entre les seves propostes destaca l’aposta per la diferenciació de producte. “Ens vindran a veure si som diferents". El conseller ha anunciat que obre una línia de crèdit de 10 milions d’euros per a les empreses del sector turístic que tinguin projectes innovadors. Aquesta és una de les mesures que el seu departament vol impulsar per fer front a la crisi. 

Per acabar, Huguet ha reiterat la seva intenció de refondre la normativa turística en un únic Decret del Turisme . Actualment hi ha vigents fins a 15 normatives legals diferents que tenen incidència sobre diferents àmbits del sector.

Back to top button