Estudis-antics

Catalunya guanya pes com a destinació turística homosexual

Catalunya concentra entre el 15 i el 30% del turisme homosexual que arriba a Espanya, segons un estudi elaborat per Turespaña. Andalusia, Comunitat Valenciana i la Comunitat de Madrid la segueixen com a destinacions preferides. D’entre les fortaleses de l’oferta espanyola, l’informe destaca que aquest tipus de turisme no és excloent d’altres segments i que el mediterrani oriental "no hi pot competir".

Tot i que Sitges com a exponent de l’oferta de sol, platja i ambient nocturn segueix com a destinació preferent , l’estudi destaca que les grans ciutats com Barcelona segueixen guanyant pes, gràcies a la tasca desenvolupada per agències especialitzades en el sector.

El turista gai es caracteritza per fer més despesa en compres, moda, salut, atencions estètiques i oci nocturn. La despesa mitjana diària se situa a l’entorn dels 130 euros, un 30% més del que gasten la resta de turistes.

Diferents mercats, diferents necessitats

El Regne Unit, els Estats Units i Alemanya encapçalen l’emissor gai i comparteixen preferències d’oci en les seves vacances, però amb alguns trets diferencials. Per exemple, els turistes gais anglesos consideren les vacances una prioritat i gairebé la meitat opta per allotjaments de luxe i per gaudir de la gastronomia i la cultura de les destinacions escollides.

En el cas de la comunitat gai dels Estats Units, viatja més que la mitjana de la població i un 4,6% trien Espanya, cinquè país en el seu rànquing de destinacions preferides. Els gais alemanys, en canvi, troben el nostre país el lloc ideal per descansar-hi i més d’un 42% declara haver estat a Espanya en el darrer any, mentre que prop del 40% té intenció de visitar-la en els propers mesos.

Una característica comuna és el fet de perllongar l’estada més dies que el turista heterosexual, al voltant d’una setmana com a mitjana.

Barcelona ja és capital gai per excel•lència

Els experts ja assenyalen des de fa un temps la capital catalana com a segona destinació turística gai del món, només per darrera d’Amsterdam. Es calcula que cada any visiten Barcelona uns 150.000 gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals.

Catalunya treballa per atraure el col•lectiu LGBT i s’ha editat una guia i s’ha creat un web específics tenint en compte el seu gran potencial. Hi tenen cabuda des de l’assistència a una manifestació reivindicativa o a esdeveniments esportius específics, certàmens gais o lèsbics, festivals de cinema, visita a llibreries especialitzades, rutes de discoteques d’ambient, etc. /Ag. EP

Articles relacionats

Back to top button