superior

Destacat

Les xarxes socials estan poc explotades pel sector turístic

Les empreses turístiques no estan aprofitant els avantatges promocionals de les xarxes socials. Malgrat l’ús intensiu d’Internet per part dels turistes el sector espanyol no s’ha introduït a fons per explotar aquest canal.

A Internet "existeixen més valoracions d’establiments i destinacions estrangeres que espanyoles, a pesar que Espanya està entre les tres primeres destinacions turístiques del món", va manifestar Juan Holgado, director general de Youlivek, empresa especialitzada en nous models de negoci a través de l’aplicació de les tecnologies socials. Els millors venedors d’una empresa són els seus clients i més del 50% d’aquests clients està a Internet. "No ser-hi en un mitjà que ens permet arribar a més de la meitat del mercat potencial és una mala estratègia", va indicar Holgado.

Per al director general de Youlivek, “més del 80 per cent dels turistes europeus es van informar o van seleccionar la seva destinació a través d’Internet i les xarxes socials". Ara no és suficient amb tenir presència a la xarxa a través de la pròpia pàgina web de l’empresa, cal "ser on sigui l’usuari, és a dir, a la Web 2.0", sentència Holgado.

Durant la jornada ‘La reputació online en la Web 2.0’ celebrada recentment a Las Palmas, Holgado va afirmar que "a Espanya no s’han creat xarxes socials de turisme malgrat ser el segon país en l’ús de la Web 2.0 ". Per a aquest expert no estar de forma activa en els mateixos canals que els nostres clients, per desconeixement o pels riscos que puguin derivar-se, és una actitud negativa.

Holgado creu "necessari" que les empreses coneguin les possibilitats de les xarxes socials per a posicionar-se en el mercat, i va assegurar conèixer més casos de petites empreses que estan fent un "excel•lent treball de posicionament, que de les grans cadenes, que encara no han reaccionat". “Si el nostre servei és bo, les opinions seran bones, no hem de preocupar-nos si tenim un bon producte; aquestes xarxes són la nostra millor enquesta de qualitat: podem conèixer com se senten, què és el que més valoren dels nostres serveis i de la nostra competència, què hem de millorar, per què decideixen estar amb nosaltres o per quins motius escullen la competència d’altres destinacions o establiments ", va sentenciar./Ag. EP – Comunicatur

Back to top button