superior

abajo

Destinacions

Compromisos turístics a la Carta del Paisatge de la Vall de Camprodon

Directrius paisatgístiques de bones pràctiques per al sector turístic, formació específica per a restaurants, hotels i campings, i promoure-hi la incorporació de criteris ambientals són tres dels compromisos que recull la Carta del Paisatge de la Vall de Camprodon.

Aquests són els que afecten d’una manera més directe el sector turístic de la Vall, tot i que la Carta recull un total de 16 compromisos fruit d’un pacte col•lectiu entre administracions públiques, entitats i empreses del territori. L’objectiu és “promoure la preservació del paisatge i vetllar per un desenvolupament sostenible”.

Elaborar un catàleg de béns paisatgístics i restaurar elements clau del patrimoni arquitectònic i històric de la Vall són altres reptes que es marca la Carta per desenvolupar des d’ara i fins el 2014.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per la Mancomunitat de la Vall de Camprodon i, segons el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, “es tracta de la primera carta del paisatge a les comarques catalanes de muntanya i, per tant, tot un referent”.

Back to top button