superior

Destinacions

El Port de Barcelona convoca l’execució de la nova terminal de creuers

La justícia havia suspès la licitació perquè considerava que estava pensada per a Royal Caribbean

El Port de Barcelona ha tornat a treure a concurs la construcció de la terminal de creuers número 7 que estava pensada per Royal Caribbean i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va suspendre fa tres mesos.

Van ser les navilieres Norwegian Cruise Line, Virgin Cruises i Viking Ocean les que van interposar un recurs perquè volien també optar a la licitació pensada per a l’estatunidenca Royal Caribbean. Aquesta setena terminal de creuers denominada G és la darrera de les planificades en la reorientació de l’activitat al Port de Barcelona.

Ara, en la nova convocatòria, podran optar les diferents companyies però se’ls demanarà que aportin una número significatiu de passatgers i que bona part del tràfic sigui com a port base. També s’especifica que els vaixells atracats en aquest moll de 450 metres hauran d’utilitzar energia renovable. S’hauran de connectar a la xarxa elèctrica (si es van construir passat el 2010) i tindran accés al GNL (Gas Natural Liquat).

La futura terminal G tindrà una superfície de 54.000m2. Amb aquesta última construcció el Port tindrà tota l’activitat creuerista concentrada en el moll Adossat, el més allunyat a la ciutat. Tot forma part de l’acord que va arribar l’Ajuntament de Barcelona i el Port l’any 2018 per ordenar els creuers.

Per la seva banda, la Generaltiat de Catalunya està treballant en un impost als creuers i en una normativa que sancioni els vaixells que contaminin. Es tracta d’un acord al qual va arribar el Govern català amb el partit dels Comuns per aprovar els pressupostos 2023.

Articles relacionats

Back to top button