superior

abajo

Destinacions

Picasso segueix inspirant noves propostes turístiques

El Centre Gósol i Picasso i el Camí de Picasso, al Berguedà, aprofiten el pas del pintor pel territori per treure’n profit turístic.

El municipi lleidatà de Gósol, a la comarca del Berguedà, ha estrenat el nou Centre Gósol i Picasso, que acull una col•lecció de reproduccions de les obres que Pablo Picasso va pintar durant la seva estada a la població l’estiu del 1906, a més de fotografies de l’època i una àmplia col•lecció de llibres sobre el pintor que es poden consultar.

Les més de 300 reproduccions d’obres d’art que s’atribueixen al període gosolà del genial pintor malagueny es poden veure al costat d’objectes quotidians –càntirs d’oli, llums per espantar llops, filadora, etc.– i les fotografies d’època.

El Museu Picasso de Barcelona col•labora amb el centre cultural de Gósol per facilitar la posada en marxa d’aquest equipament tant en el seu vessant científic i les relacions internacionals com amb la donació de fons bibliogràfic i materials per a la realització de tallers. L’estrena del nou edifici és la primera fase d’un projecte que inclou l’actualització de les reproduccions, la generació de material didàctic i l’organització d’activitats.

Ruta Picasso

Pablo Picasso i la seva companya Fernande Olivier es van instal•lar entre el maig i l’agost del 1906 a la fonda Cal Tampanada de Gósol. Durant 11 setmanes la gent i els paisatges d’aquest racó del Berguedà van inspirar l’obra de l’artista. En l’actualitat, hi ha una ruta de senderisme de 60 km que uneix Guardiola de Berguedà, on el pintor malagueny va arribar amb tren de vapor, amb Bellver de Cerdanya.

De Picasso a Dalí

Un altre geni de la pintura, Salvador Dalí, també és tot un revulsiu turístic. Les visites guiades a la Figueres de Dalí han augmentat durant aquest estiu passat i han acollit prop de 10.000 visitants. Si bé l’assistència de catalans s’ha mantingut al voltant del miler de persones, el nombre de visitants de la resta de comunitats autònomes ha augmentat considerablement. Madrilenys, valencians i bascos són els més nombrosos. Pel que fa a la presència d’estrangers a les vistes guiades, hi ha hagut una lleugera disminució, compensada per l’augment de visitants nacionals.

En el cas de les visites al municipi, cal destacar el públic francès seguit ja pels turistes russos que cada cop més s’interessen per Figueres.

Back to top button