superior

Empreses

American Airlines es declara en fallida

El grup nord-americà AMR, que agrupa a les filials American Airlines (AA) i American Eagle, s’ha acollit finalment i de manera voluntària a la suspensió de pagaments.

En un comunicat, la companyia ha justificat que aquesta decisió es produeix “amb la intenció d’aconseguir una estructura més competitiva en els costos i en el seu deute” i per “l’interès i el bé dels seus accionistes”.

Així mateix, el grup nord-americà ha subratllat que durant aquest “procés de reorganització”, les dues aerolínies continuaran operant amb “normalitat”, tal com preveu la norma nord-americana.

D’aquesta manera, ni les reserves de bitllet, ni els programes de fidelització ni la condició de membre en l’aliança Oneworld es veuran afectats, segons han assegurat, mentre que els processos legals en Estats Units no tindran repercussions fora del territori nord-americà.

“Això ha estat una difícil decisió, però és un pas necessari perquè les nostres aerolínies siguin ara més eficients, competitives i financerament més fortes”, ha lamentat el nou president i conseller delegat de AMR, Thomas W. Horton. La reducció de “costos laborals” estan incloses en les reformes necessàries per enfortir l’estructura financera de la companyia.

Així mateix, AMR ha recordat que AA és l’única aerolínia nord-americana que no s’havia acollit encara a la fallida en l’última dècada, però que s’ha vist forçada a això “per la incertesa i inestabilitat econòmica actual i pel preu creixent del combustible”, que no li ha permès estalviar en costos.

La companyia diu que té un deute de 11.900 milions de dòlars (9.020 milions d’euros), però aclareix que disposa d’aproximadament 4.100 milions de dòlars (3.075 milions d’euros) en efectiu no restringit i inversions a curt termini, “destinats a assegurar el cobrament de venedors, proveïdors i altres socis comercials”.

A l’octubre van desmentir la possibilitat de fallida

La notícia no ha agafat per sorpresa els accionistes del grup nord-americà, ja que el mes passat, el 4 d’octubre, van començar a propagar-se rumors sobre una possible fallida. Una notícia que va fer caure en un 33% les accions d’AMR Corporation en la Borsa de Nova York. De fet, aquell mateix dia, el portaveu d’AA, Andy Backover, va assegurar que acollir-se a la llei de suspensió de pagaments no es trobava “ni entre els objectius ni entre les preferències” de la companyia./Ag EP

Back to top button