superior

Destinacions

Lleida, destinació rural a l’alça

L’any 2002, les Terres de LLeida oferien 280 establiments de turisme rural; set anys més tard, n’ofereixen més de 550. Aquestes xifres mostren la importancia d’aquest tipus de turisme en moltes poblacions de les comarques lleidatanes on, o bé s’ha convertit en l’activitat principal o bé suposa un complement important de la renda agrària.

El creixement en el nombre d’establiments has estat gairebé del 100% mentre que en el nombre de places – de 2.173 han passat a gairebé 4.000- l’augment ha estat d’un 80%. Aquest increment en l’oferta ve acompanyat d’un augment de la demanda i cada cop són més les pernoctacions que registren aquests establiments a les comarques de Lleida. Segons dades de l’INE, l’any 2008 es van registrar a la provincia de Lleida 9.457 pernoctacions, un 3,4% més que l’any anterior, situant-se com a vuitena destinació en el rànquing estatal.

 
Tot i que el turisme estranger continua sent una de les assignatures pendents del turisme rural català, l’any 2008 un 7,3% dels visitants estrangers de Lleida van decidir-se per l’opció rural, xifra que suposa un augment del 36% respecte l’any anterior.

 

Back to top button