superior

abajo

Transport

Denuncien que AENA pressiona les aerolínies per beneficiar Barajas en front del Prat

La patronal Cecot ha reclamat connexions directes des del Prat amb l’Índia i el Japó. Els empresaris critiquen el sistema aeroportuari espanyol i consideren una necessitat prioritària tant en termes turístics com industrials.

El portaveu polític de Convergència al Congrés dels Diputats ha denunciat que AENA està pressionant a les companyies que han negociat amb la Generalitat per obrir vols directes amb Àsia perquè prioritzin l’arribada a Madrid. Tres companyies aèries, JapanAirlines, Air India y All NipponAirways, sembla que tenen intenció d’establir rutes directes amb la capital catalana. Cecot ha criticat el sistema aeroportuari espanyol per ser massa centralitzat i no permetre la competència entre aeroports. I afirma que seria molt greu que fossin certes aquestes acusacions de pressions sobre les companyies.

El mercat asiàtic és uns dels que més creixen a nivell de l’emissor turístic i dels que presenten més potencial de futur. A més són els que realitzen despeses més elevades. Per tot això la importància de comptar amb connexions directes. Sense vols no hi ha turistes.

Les presumptes pressions estarien vinculades a les autoritzacions de navegació aèria i la facilitació de visats d’entrada a Espanya. Amb aquests elements voldrien convèncer a les tres companyies perquè allarguessin la ruta fins l’aeroport de Barajas. AENA i el Ministeri de Foment ho neguen taxativament. “Les companyies volen allà on volen i no on volen els governs” i que l’únic que els ocupa és treballar per tenir aeroports “eficients, operatius i competitius”, afirmen des del Ministeri.

Articles relacionats

Back to top button