superior

Mercats

La despesa turística baixa un 0,2% a l’agost a Catalunya

El comportament dels ingressos turístics durant el mes d’agost ha estat negatiu per a Catalunya. Després del descens del turisme internacional d’un 3% en aquest mateix mes era de preveure també una dada negativa de la despesa.

Els ingressos del principal mes de la temporada turístic ha estat de 2.240 milions d’euros, un -0,2% que l’agost de 2014. Aquest lleuger retrocés no representa pràcticament cap variació sobre els bons resultats que acumula la destinació catalana durant l’any. Fins a 10.800 milions d’euros han deixat els turistes estrangers en el període gener-agost, un 4,3% més. Aquest acumulat suposa un rècord històric per a Catalunya. Els mercats asiàtics i nord-americà són els que han tingut millor comportament, mentre que la caiguda del rus també ha influït de forma negativa en la despesa.

La segona destinació de l’Estat amb la despesa total més elevada és Canàries amb 8.540 milions i un 4,1% més que fa un any. Catalunya i Canàries concentren aquest 2015 més del 40% de la despesa del conjunt de l’Estat, el 23% i el 18% respectivament.

En el conjunt de l’Estat la despesa també ha estat de rècord en el que portem de 2015. Suma 46.590 milions d’euros, un 7% més que en el mateix període de 2014.

Segons l’enquesta d’Egatur a Catalunya la despesa mitjana per turista és de 893 euros (+0,5%) i la despesa mitjana diària és de 121 euros incrementant-se un 3,5%.

Articles relacionats

Back to top button