superior

Mercats

Es trenca la tendència i el turisme estranger cau un 3% a l’agost a Catalunya

L’arribada d’estrangers a Catalunya ha caigut durant el més d’agost en més de 71 mil turistes. La tendència positiva dels darrers anys es trenca per primera vegada en els darrers anys. Aquesta caiguda se suma al descens de la despesa per turista del mes de juliol.

Les dades publicades per Frontur (Moviments Turístics a la Frontera) indiquen que el retrocés del turisme rus, italià i britànic ha arrossegat a dígits negatius el balanç global del mes d’agost. Catalunya ha rebut aquest mes 2,3 milions de turistes estrangers (-3%), però aporta el 25,4% del total d’arribades a tot l’Estat. Mentre l’arribada de turistes internacionals a Espanya a l’agost ha estat de 9,2 milions, un augment de l’1,6%.

Concretament per a Catalunya les caigudes més significatives en mercats prioritaris per al sector català han estat : Rússia -29,6%, Itàlia -16,1%, Bèlgica -14,7%, Alemanya -10,6% i Regne Unit -8,7%.

Malgrat aquest resultat negatiu acumulat fins al mes d’agost Catalunya ha obtingut de nou un rècord històric d’arribada d’estrangers de primera destinació, amb més de 12 milions d’entrades, un 3,8% més que el mateix període de 2014. En aquests vuit mesos de 2015 els turistes francesos han pujat un 9,7% i els d’Estats Units un 22,8%. Per altra banda, del que portem de 2015 ja s’han perdut 244 mil turistes russos i 112 mil alemanys.

Imatge de la taula de l'Observatori de Turisme

taula_Frontur

 

Articles relacionats

Back to top button