superior

Mercats

Creixen a Internet les opinions de turistes xinesos respecte a les destinacions peninsulars

Per tercer any consecutiu es constata un creixement sostingut en el volum d’opinions on line emeses per turistes xinesos pel que fa a les principals ciutats espanyoles, el que permet a les destinacions millorar en intel·ligència turística de mercats emergents.

Aquestes són algunes de les de principals conclusions de la tercera edició anual del “Monitor de Mercats Online – Xina 2015“, realitzat entre la consultora Vivential Value i l’escola universitària CETT-UB en el marc d’una col·laboració empresa-universitat.

En aquesta ocasió, s’han analitzat més de 24.000 opinions de turistes xinesos compartides en portals online i relatives tant als allotjaments com als principals atractius turístics de ciutats com Barcelona, ​​Madrid o Sevilla.

Des del punt de vista d’atractius turístics, el top 10 en termes de reputació on line serien: la Sagrada Família, la Casa Batlló i el Camp Nou a Barcelona; el Museu del Prado i el Santiago Bernabeu a Madrid; la Plaça d’Espanya i la Catedral de Santa Maria a Sevilla; l’Aqüeducte de Segòvia; i l’Alhambra a Granada.

Tots ells arriben a una valoració de més de 9 punts sobre 10, destacant la Sagrada Família, el Parc Güell o la Casa Batlló com els atractius turístics més populars del conjunt de l’Estat en volum de comentaris de turistes xinesos, cadascun d’ells amb més de 600 opinions i valoracions on line.

Des del punt de vista dels allotjaments, els turistes xinesos es mostren una mica menys satisfets que altres mercats emissors. Les seves valoracions han aconseguit un Índex de Reputació Online® “Iron” de 8,10 sobre 10.

En una anàlisi qualitativa més segmentada realitzada en el projecte, s’ha identificat que els que viatgen en família o els turistes provinents de Hong Kong són dos dels segments menys satisfets i amb més marge de millora en la seva experiència en els nostres allotjaments.

Per conèixer millor les necessitats del turista xinès, s’ha realitzat una detallada anàlisi semàntica, amb més de 20.000 arguments i micro-mencions relatives a les diferents dimensions de l’experiència de l’hoste xinès, identificant que el Confort i les Instal·lacions són les que acumulen fins un 47% del total de comentaris negatius, encara que en molts casos, són queixes freqüents i comuns a turistes d’altres nacionalitats.

Com apunta Rafael González de Vivential Value i codirector de l’estudi, “amb un creixent rebuig del turista xinès pel que fa als viatges organitzats, no hem de sucumbir davant la moda de tematitzar les destinacions, hotels i atractius turístics per complaure’ls a curt termini i a qualsevol preu”.

Finalment, en aquesta edició 2015 del Monitor de turistes xinesos, s’ha realitzat una visualització massiva d’hotels i opinions sobre el mapa de les ciutats analitzades, que permet identificar amb precisió la distribució del turista xinès al territori.

Amb aquestes tècniques de geoposicionament de Big Data, s’ha observat que un 51% del total d’allotjaments analitzats ja tenen opinions de turistes xinesos en portals d’Internet, el que obliga a reflexionar sobre les estratègies a seguir en captació i satisfacció d’aquests turistes.

En aquesta línia, Enric López de CETT_UB i també codirector de l’estudi, conclou que “els gestors turístics han d’aprofitar la gran quantitat d’opinions on line, per incorporar definitivament aquest mercat emissor a les seves estratègies d’innovació en intel·ligència turística”.

Articles relacionats

Back to top button