Allotjament

Exceltur fa les seves propostes per regular els habitatges turístics

Un informe d’Exceltur sobre el fenomen dels habitatges turístics afirma que ha faltat voluntat de les administracions per regularitzar aquest tipus d’allotjament de forma estricta i encara menys per exigir el seu compliment.

Proposa a les institucions que els habitatges que es lloguin amb finalitats turístiques ofereixin garanties de seguretat al client i que els reguladors siguin estrictes en el seu compliment. Recorden aspectes que ja compleixen altre tipus d’establiments com les pòlisses de responsabilitat, els plans d’evacuació amb els elements claus contra incendi com a llums d’emergència o extintors, així com mesurades de desinfecció. Tampoc obliden l’obligació que tenen els allotjaments reglats d’identificar els clients per facilitar les dades a la policia i la de facilitar fulls de reclamacions als turistes.

També sol·liciten que l’activitat de lloguer turístic d’habitatges estigui gravat amb el 10% d’IVA. Exceltur demana mà dura d’hisenda amb els propietaris perquè declarin els ingressos generats per l’activitat a la declaració de la renda. Per controlar-los de forma més directa proposen algun tipus de registre o certificació per als habitatges que s’ofereixen al mercat.

Articles relacionats

Back to top button