superior

abajo

Allotjament

Booking només oferirà els habitatges turístics legalitzats a Catalunya

L’administració catalana ha aconseguit que Booking, el segon operador mundial de reserves online, senti precedent entre els portals turístics i expulsi l’oferta il·legal d’apartaments.

D’aquesta forma acata la normativa catalana sobre habitatges turístics que obliga a publicar el número de registre o llicència que identifica a cada establiment. Booking només comercialitzarà els habitatges que comptin amb aquest número denominat RTC (Registre de Turisme de Catalunya) Ara s’obre un període fins a final d’any perquè desapareguin aquests apartaments del web d’aquest gegant d’internet.

La Generalitat espera una reacció en cadena de la resta d’operadors que fins avui s’han mostrat poc predisposats a complir amb aquesta normativa. La condició d’administració autonòmica de la Generalitat ha permès als portals sortejar els imperatius legals que els imposaven des d’un àmbit local apel·lant a la seva condició de plataformes supranacionals.

Fonts de turisme informen que en l’últim any han obert expedient a 17 plataformes per requerir-los que compleixin amb la normativa catalana d’habitatges turístics aprovada a finals del 2012. L’actuació més sonada ha estat la sanció a Airbnb, la primera que rebia la companyia nord-americana a tot el món, que manté una pugna a Barcelona per moure milers d’habitatges turístics il·legals a la ciutat.

A Catalunya hi ha unes 45.000l habitatges legalitzats amb número RTC. Això significa menys de la meitat de les existents tot i que en els últims anys s’han anat legalitzant gradualment. Excepte a Barcelona, on l’Ajuntament ha tancat l’aixeta del registre de qualsevol tipus d’allotjament, i molt especialment dels apartaments.

Articles relacionats

Back to top button