La Costa de Barcelona Maresme vol atraure visitants de proximitat

La Costa de Barcelona Maresme ha editat la primera guia turística amb la denominació de la nova marca amb l’objectiu d’atreure visitants de proximitat. La publicació fa un recorregut pels trenta municipis de la comarca (de Montgat a Tordera) recollint la història, el patrimoni i les ofertes de lleure de cadascun d’ells.

La guia està impulsada pel Consorci de Promoció Turística del Maresme i l’ha finançat Acesa, empresa concessionària d’autopistes. Es tracta d’un exemple de col•laboració públic-privat en benefici de la promoció del territori.

El periodista especialitzat en turisme, Jordi Bastart, ha estat l’autor dels continguts. Com a fil conductor presenta un viatge que comença pel sud de la comarca i acaba al nord. Al llarg de les seves 160 pàgines, el llibre fa parades a tots els municipis per ressenyar d’una manera breu la seva història i els seus elements més emblemàtics. L’autor ha organitzat l’oferta en 6 blocs: Les terres del vi; Les flors com a paisatge; Les rutes del modernisme; Aigües termals de qualitat; Paisatge poètic, i Turisme tot l’any. A tots els capítols es relacionen els museus, les platges, les activitats de lleure més rellevants i es proposen rutes per la natura.

La gastronomia té un paper destacat com a proposta turística. El Consorci de Turisme del Maresme aposta pels productes del Maresme i les seves jornades gastronòmiques com a reclam important per atraure el visitant de proximitat, principal destinatari de la guia turística. També han volgut destacar els aspectes lligats a la qualitat i a les certificacions de l’oferta i per això han relacionat establiments que compten amb algun tipus de certificació com ara el SICTED. En total se n’han editat 5.000 exemplars.

0 0 0