Destinacions

Lleida no tindrà l’anunciat parc temàtic dels Barrufets

Tres anys després que l’Ajuntament de Lleida anunciés que disposava d’un acord amb l’empresa que gestiona els drets dels Barrufets per instal•lar el primer parc temàtic d’aquests personatges a Europa, els drets signats en aquell contracte han caducat.

Finalment la ciutat no disposarà del parc d’oci familiar que aspirava a ser un espai d’esbarjo infantil de referència internacional. Com va anunciar Comunicatur el 2014, el projecte suposava una inversió d’entre 30 i 40 milions d’euros i la creació d’uns 200 llocs de treball.

El parc s’instal•larà ara a Moscou, segons a explicat el diari Segre. Les autoritats municipals atribueixen el fracàs del projecte a la intenció d’alguns grups polítics en fer-lo encallar, mentre que l’oposició li retreu a l’ajuntament que no hagi trobat cap inversor interessat en tot aquest temps.

El projecte dels Barrufets s’ubicava en el complex Les Basses, unes antigues piscines municipals en desús. Contemplava també un hotel, zona de càmping, caravàning, bungalows i àrea comercial. Els càlculs municipals parlaven de 330.000 visitants anuals i que el primer any de funcionament hauria generat 7 milions d’euros d’ingressos directes i 7,5 milions d’euros en ingressos induïts.

Durant el primer trimestre de 2015 haurien d’haver-se enllestit les condicions del concurs d’adjudicació de la concessió per als inversors. L’alcalde va afirmar que hi havia una quinzena de promotors d’interessats. Fins i tot la filla del dibuixant belga Pierre Culliford “Peyo”, creador dels personatges en 1958, va assistir a la presentació del projecte a la ciutat de Lleida.

La realitat és que la falta de finançament per a la iniciativa impedirà que la ciutat aprofiti la potència de la marca “Els Barrufets” de dimensió mundial per posicionar-se en l’àmbit de l’oci familiar.

Articles relacionats

Back to top button