superior

AAVV i TTOOEmpreses

Arxivada la denúncia contra Booking i TripAdvisor per falsejar la competència

Sí que detecten vulneració de la normativa de protecció al consumidor

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha arxivat la denúncia que va presentar l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) contra Booking i TripAdvisor. L’OCU les acusava d’utilitzar les plataformes per publicar ressenyes falses sobre productes i serveis d’algunes empreses, alterant així la lliure competència.

La Comissió dels Mercat diu que les plataformes no són les que cometen aquests actes de competència deslleial que denuncia l’OCU, sinó que són tercers o intermediaris, els quals compartien les ressenyes positives dels usuaris en contra de la política comercial de les plataformes. No han trobat indicis que hagin estat Booking i TripAdvisor les que hagin participat o facilitat la publicació d’opinions falses. De fet, la CNMC diu que “les plataformes tenen eines per detectar valoracions fraudulentes i que penalitzen els responsables”. A més, afegeix que han constatat com fins i tot de vegades han iniciat accions legals contra els que realitzen aquestes pràctiques.

Per contra, a la investigació que ha realitzat la Comissió sobre la denúncia de l’OCU, sí que ha detectat possibles indicis de conductes contràries a la normativa de Consum. Si fos cert, els indicis que venedors o intermediaris contacten amb els usuaris perquè publiquin una valoració falsa a canvi de diners o a canvi de regalar algun producte, estarien contravenint les regles de protecció al consumidor. Per això, la CNMC ha remès la denúncia a la direcció general de consum, que és la competent en aquesta matèria.

Articles relacionats

Back to top button