superior

EmpresesMercats

L’exemple d’Itàlia per cobrar a Airbnb

La inspecció fiscal italiana ha atribuït a Airbnb una evasió fiscal per no pagar les retencions corresponents als ingressos rebuts entre el 2017 i el 2021. Per aquest motiu, la guàrdia financera per ordre del tribunal li ha confiscat 779 milions d’euros.

L’autoritat fiscal denuncia que la companyia no ha pagat el 21% sobre els 3.700 milions d’euros que van generar els lloguers turístics que va gestionar a Itàlia en aquest període. L’autoritat es basa en una llei del 2017 que obliga a fer el pagament a la Hisenda d’un 21% sobre els ingressos que reben els propietaris pel lloguer de curta durada. Airbnb no ha ingressat a les arques italianes cap quantitat violant presumptament la llei, segons atribueix la fiscalia italiana.

Com és habitual en la seva política comunicativa, la multinacional ha informat que han actuat complint la llei i que està en converses amb les autoritats per resoldre la situació. La investigació continua en marxa i en mans del Tribunal de Milà.

És pràctica habitual d’Airbnb evitar el pagament d’impostos o el compliment de les normatives als mercats on opera, segons es desprèn de les crítiques que realitzen administracions locals, regionals i nacionals europees. La notícia de l’actuació d’Itàlia ha coincidit amb l’anunci de resultats de la multinacional. El tercer trimestre del 2023 va obtenir un benefici net superior als 4.100 milions d’euros, el més rendible de la història.

Articles relacionats

Back to top button