superior

SITC

Més de 60 països exposen els seus atractius turístics al SITC

Totes les comunitats autònomes i més de 60 països entre els quals destaquen noves destinacions com Brasil, Guangdong, Valonia, Xipre, Gibraltar, Iran o Tunísia es donaran cita al Saló Internacional del Turisme de Catalunya, que comptarà a més amb noves àrees a mida del viatger, com el Turisme Esportiu i el Turisme Experiencial.

Un total de 1.100 expositors entre directes i indirectes integraran l’oferta del SITC 2011, que se celebrarà entre el 7 i el 10 d’abril al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. El saló comptarà així mateix amb nous formats i àrees, per donar la millor resposta a les necessitats d’un mercat en constant evolució. Així, la nova àrea del Turisme Esportiu s’afegeix a l’oferta del SITC, amb les propostes de destinacions i empreses relacionades amb aquest nou format, que combina l’aventura dels viatges amb la pràctica de l’esport.

Els expositors d’aquesta àrea compartiran l’espai amb els participants de la Cursa de Bombers de Barcelona, que tindrà lloc el 18 d’abril, amb els coordinadors de la marató per equips Ekiden Tarragona, i amb els organitzadors de la Titan Desert 2011, la ruta per a ciclistes tot terrè que al maig 2011 portarà els participants des d’Erfoud (el Marroc)
fins a Granada.

També s’estrena l’àrea dedicada al Turisme Experiencial, que reunirà les empreses capdavanteres d’aquest sector, amb els seus sorprenents productes presentats en caixes tancades. En elles és possible trobar passejos amb cotxe esportiu pel Circuit de Catalunya, viatges amb globus, una volta en ultralleuger o una sessió de massatges. Una infinitat de propostes per satisfer tots els gustos, fins i tot existeixen caixes Vip’s pels més sofisticats, o caixes especials per a nens, que inclouen cursos de formació o activitats a mesura dels més petits. Algunes d’aquestes experiències es podran provar al saló.

Bilbao i Algèria, convidats 2011

El saló compta aquest any amb Bilbao com a ciutat convidada, que presentarà al SITC els seus productes turístics, com el nou espai multidisciplinari dissenyat per Philippe Starck , “Alhóndigabilbao”, i diferents activitats culturals, com per exemple el festival BBK LIVE, que aquest any comptarà amb la participació de Coldplay, Amy Winehouse, M-Clan o Russian Xarxa.

Algèria presentarà els atractius dels seus 1.280 quilòmetres de costa, l’Atles saharià i la regió desèrtica del Sàhara. Ex província romana i habitada per Vàndals, Bizantins i Fenicis, Algèria compta amb ruïnes molt bé conservades que fan d’emplaçaments com Timgad, Tipaza o Djemila autèntiques joies arqueològiques. Les tradicions al costat del seu patrimoni natural i històric fan del país nord-africà un de les destinacions emergents del Mediterrani, amb un flux de prop de dos milions de turistes a l’any.

La Porta del Desert, amb l’oferta d’aquesta zona geogràfica, i el Pink Corner, que reuneix les propostes especialitzades en el col•lectiu LGTB, compartiran protagonisme amb l’espai dedicat als creuers, que concentra les navilieres més importants del món, com Royal Caribbean o Celebrity Cruisers. A l’àrea d’ofertes, les agències proposaran les millors solucions per viatjar malgrat les crisis. Pels que prefereixen destinacions més properes, “Paradores de Turismo de España”, present al saló per primera vegada, presentarà els seus 90 establiments hotelers, sovint situats en reserves naturals o en edificis històrics.

Una altra novetat serà el “Primer Congrés de Bloggers Volta al Món” en el qual més de 40 bloggers, com a Marc Serena o Roberto Lepori, explicaran les seves experiències com a viatgers. Donaran claus sobre com optimitzar recursos si es vol donar la volta al món, quins són els ingredients indispensables per crear un bon blog, o quins són les destinacions més cares o més barats. Una quinzena d’ells faran speechs ràpids sobre algunes destinacions (Fiji, Namíbia, Moçambic, Panamà i uns altres) basant-se en les seves experiències personals. (Programa en www.saloturisme.com)

D’altra banda, el saló renova la seva aposta pel sector professional, i aquest any acull per primera vegada la trobada sectorial que l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV) organitza anualment. En el workshop, 45 empreses donaran a conèixer els seus productes a les més de 200 agències de viatges minoristes convidades. El col•lectiu dels expositors estarà integrat per 25 tur operadors membres d’ACAV i per oficines de turisme, cadenes hoteleres, companyies de transport, tècnics en programes de gestió, especialistes en assegurances i altres operadors turístics.

El SITC serà també el marc del Congrés Internacional de Turisme i Dret que inaugurarà Pedro L. Yúfera, degà de l’Il•lustre Col•legi d’Advocats/Advocades (ICAB) de Barcelona, i que comptarà amb la participació del president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspar, i del president del saló, Raimon Martínez Fraile, entre d’altres especialistes de primer nivell, representants dels sectors públic i privat, advocats i professors universitaris. Al marc de les jornades tècniques, Pere Durán, director general de Turisme de Barcelona, i Francesc Vila, Comissionat per a Turisme de la Diputació de Barcelona, parlaran sobre “Estratègia promocional en mercats d’origen”.

Premis, concursos i activitats

El saló comptarà també amb exposicions, el tradicional concurs fotogràfic “La foto de les teves vacances”, espectacles, sorteigs de viatges, mostres de folklore o degustacions de productes típics. Així mateix, es lliuraran els premis ACPETUR – SITC, Alimara, i Alimara – Cat (tots dos convocats pel Centre d’Estudis Tècnics Turístics CETT i el SITC), tots ells de gran prestigi en el sector turístic.

El Saló Internacional del Turisme de Catalunya és capdavanter a Espanya entre els dirigits al consumidor final. Catalunya genera el 29,7% del turisme nacional que tria destinacions estrangeres i el 40% del total dels desplaçaments. Segons els resultats d’una enquesta realitzada després de l’última edició, el 40% dels seus més de 190.000 visitants va decidir la destinació dels seus viatges i escapades de cap de setmana al marc del saló, i el 94,3% va declarar que tornaria a visitar el certamen. Pel seu costat, el 71% dels expositors va considerar molt rendible la seva participació en el SITC. Per tot això, el saló constitueix una plataforma comercial molt sòlida, tant per al públic com per a la indústria turística.

Articles relacionats

Back to top button