superior

abajo

Mercats

Objectiu: eliminar el visat turístic amb mercats emergents

El Govern espanyol treballa amb la Unió Europea (UE) per aconseguir l’eliminació del visat turístic amb Rússia. En un moment de baixa demanda interior, potenciar les arribades exteriors es converteix en una prioritat. Fa més d’un any que es planteja aquest objectiu per part del govern però la majoria dels estats membres de la UE no estan per la labor.

Rússia és un mercat emissor d’una "importància vital" amb més de 1,2 milions d’arribades i un augment del 40% de la despesa l’últim any. El Ministre Soria, durant la seva compareixença en la Comissió d’Indústria, Energia i Turisme del Congrés dels Diputats va manifestar com a "prioritat" l’extensió de visats turístics a Brasil, Rússia, Índia i Xina.

Per això, diu que s’han externalitzat serveis de suport a consulats en ciutats com Moscou i Sant Petersburg. En aquest sentit, des de Catalunya, el primer receptor de turistes russos amb 750 mil, s’exigiria l’agilització de la tramitació de visats en les delegacions consulars. El conseller de turisme català ha declarat recentment que d’aconseguir-lo es multiplicaria per 4 el nombre d’arribades.

Pel que fa a la Xina, Soria ha situat l’augment del 30% en el nombre d’arribades de turistes i del 60% en la seva despesa, i ha informat que l’increment en visats obtinguts ha passat "d’un 50% fins a un 103%". Justament els visats són un dels principals obstacles per al desenvolupament del turisme procedent dels mercats emergents.

A les traves burocràtiques dels visats cal sumar la falta de connexions aèries que llastren el futur del sector turístic.

[HOME]

Back to top button