superior

Destinacions

Balanç acceptable d’hotels i pistes del Pirineu català

Els hotels del Pirineu català situats a peu de les pistes d’esquí han registrat una ocupació d’entre el 90% i el 100% per Any Nou, després d’uns dies de Nadal menys intensos.

Les altes temperatures, la pluja i el vent, acompanyats de la ubicació dels festius al calendari han provocat que durant els dies de Nadal, Sant Esteve i posteriors hi hagi hagut menys afluència d’esquiadors que altres anys, i que la intensitat més alta s’hagi concentrat aquesta temporada entre l’1 i el 3 de gener.

A les estacions lleidatanes d’Espot i Portainé els hotels han arribat al 90% de les seves habitacions, igual que a Tavascán, amb una ocupació superior a la setmana de Nadal, que va rondar el 70%.

A Boí Taüll, l’ocupació dels hotels per Nadal va rondar el 88% i per a Any Nou vorejà el 95%. Les reserves s’han mantingut també per al següent cap de setmana, entre el 8 i el 10 de gener, sobretot de visitants de Madrid, on els nens tornen a l’escola el dia 11.

Pel que fa al nombre d’esquiadors, Boí Taüll ha registrat una afluència d’uns 30.000 visitants durant la campanya de Nadal, una xifra objectiu marcada per l’estació. A Port del Compte els hotels també han estat plens per Any Nou.

Al Pirineu de Girona, Masella ha registrat el nombre més alt d’esquiadors els dies 27 i 28, quan hi va haver 7.000 i 6.500 visitants, respectivament, lleugerament inferior a la temporada passada. Les condicions meteorològiques han estat determinants. A La Molina, la quantitat d’esquiadors ha estat semblant a la de l’estació veïna, al voltant dels 6.000 diaris.

A Vall de Núria el nombre de persones que ha utilitzat el cremallera és superior a l’any passat. Pel que fa a l’ocupació de l’hotel, ha rondat entre el 90% i el 95%, tot i que en dies puntuals com per la Nit de cap d’any va arribar al 100%./ Ag. EP

Back to top button