superior

Empreses

Royal Caribbean iniciarà un ERO a Pullmantur

Pullmantur ha comunicat als seus treballadors que aplicarà un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà als treballadors a Espanya que gestionen Pullmantur Cruises. Activaran l’acomiadament col•lectiu després de tancar una ronda de consultes amb representants dels treballadors.

La crucerista té dos terços del seu negoci a Llatinoamèrica i els treballadors temen que la companyia vulgui traslladar-se de continent. L’empresa ha iniciat una expansió en aquell mercat en el qual pretén incrementar de forma exponencial el nombre de clients.

Tot indicava que Royal Caribbean, de la qual depèn Pullmantur, estava obtenint resultats molt positius al mercat espanyol on compta amb un terç del seu negoci. Amb l’arribada de la crisi la demanda del mercat espanyol podria haver-se reduït i podrien adduir motius econòmics per justificar l’ERO. Els treballadors denuncien que el motiu real és traslladar-se a Panamà per reduir el pagament d’impostos.

No es coneix el nombre d’acomiadaments que vol aplicar la naviliera a la seu de Madrid, algunes fonts parlen de 200 a 300 persones. La matriu, Royal Caribbean, ja ha realitzat una acció similar en les seves oficines a Miami, on al setembre va acomiadar a 100 persones.

[HOME]

Back to top button