El sector català no podrà optar a les ajudes TIC per al turisme del Govern

Catalunya es queda fora del pla de més de 8 milions d’euros que el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme destina al programa per a promoure la formació i l’ús de les TIC en el sector hoteler i en el turisme rural. Sí es beneficiaran destinacions turístiques espanyoles capdavanteres com Canàries, Andalusia o la Comunitat Valenciana.

El programa ‘Allotjaments connectats’, dotat amb un pressupost de 8,3 milions d’euros i cofinançats al 70% amb fons de la UE, fomentarà la presència a Internet i la utilització d’aplicacions informàtiques per a la gestió de l’estada turística en les 13 comunitats autònomes beneficiàries dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER). Entre elles no es troba Catalunya. Les 13 CC.AA. beneficiades d’aquesta iniciativa, desenvolupada en el marc del programa ‘Empreses en Xarxa’ en col•laboració amb els governs autonòmics i engegada a través de Red.es, són Andalusia, Aragó, Astúries, Castella-la Manxa, Castella-Lleó, Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, Canàries, Ceuta, Melilla, Murcia i Navarra.

Segons van explicar els responsables del Govern que es van desplaçar a Canàries, -comunitat de la qual és natural l’actual Ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria- per a presentar aquest programa, es facilitaran solucions tecnològiques enfocades a àrees fonamentals de la cadena de valor del sector turístic (reserves, gestió de l’estada, màrqueting i atenció postvenda), i serveis per a potenciar l’activitat de les pimes a Internet.

La Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (SEGITTUR), depenent del Ministeri d’Indústria, que ha treballat conjuntament amb Red.es en la definició del programa, donarà suport a aquest pla. Entre altres actuacions oferirà una solució de Gestió de la Propietat (PMS) per agilitzar les reserves, serveis per millorar el web i serveis de màrqueting ‘online’, a més de la realització de tallers de capacitació i la creació d’un portal de suport www.alojamientosconectados.es.

Actualment, el 98,7% dels hotels i el 93% de les cases rurals disposen d’accés a Internet, una connexió que s’utilitza majoritàriament per al correu electrònic, la recerca d’informació i també la relació amb els clients.

2 milions extres per Canàries

A més, el Ministeri de Soria ha elaborat un pla específic per a Canàries denominat ‘Pla de Formació per a l’Excel•lència Turística de Canàries’, dotat amb un pressupost de dos milions d’euros, dels quals un 90% correspon a l’aportació del Fons Social Europeu i el 10% restant a l’aportació d’institucions canàries.

Aquest pla està orientat a formar el sector turístic de les illes mitjançant cursos d’habilitats directives, innovació, tècniques turístiques i emprenedoria. En total realitzaran 35 cursos i tindrà 1.050 beneficiaris que abordaran el coaching directiu, el disseny de nous productes turístics, l’e-màrqueting turístic, l’eficiència en la gestió de costos i la creació de noves empreses, entre altres.

0 0 0