superior

TransportEmpreses

Airbus rep la comanda més important de la seva història

El consorci aeronàutic europeu Airbus ha aconseguit el major encàrrec de la seva història: 430 aeronaus per 40.000 milions d’euros.

La nord-americana Indigo Partners, que treballa amb quatre aerolínies low-cost del continent americà i europeu, ha estat l’encarregada de sol·licitar aquest mig miler d’aeronaus dels models A320neo i A321neo. El director general delegat d’Airbus, Fabrice Bregier, en declaracions a l’agència France-Presse, l’ha qualificat “d’èxit aclaparador per Airbus i els seus avions A320 en el transport aeri mundial”.

Es tracta d’un acord sense precedents. Indigo Partners, amb seu a Phoenix (EUA) és un fons d’inversió privat especialitzat en el sector de l’aviació mundial. Amb aquesta comanda, Airbus superarà els 700 comandes anuals i depassa la seva principal competidora, la nord-americana Boeing que té unes 600 comandes.

Les unitats contractades formaran part de les flotes de Frontier Airlines (EUA), JetSMART (Xile), Volaris (Mèxic) i Wizz Air (Hongria). La tecnologia que incorpora la família A320neo permet un estalvi de combustible d’un 20% respecte a la generació anterior d’avions de la companyia. Els models A320neo i A321neo permeten recórrer distàncies transatlàntiques.

Articles relacionats

Back to top button