TransportEstudis

L’aeroport de Barcelona dispara les places aquest hivern

Les companyies aèries que operen a l’aeroport del Prat oferiran un 13,4% més de places aquesta temporada d’hivern. En total seran quasi 21 milions de seients, segons dades facilitades per Aena.

L’evolució de l’aeroport de Barcelona és molt positiva, per sobre de la mitjana de creixement del conjunt de la xarxa d’aeroports estatal que se situa en l’11%. Fins i tot Barcelona creixerà el doble que Madrid-Barajas que té previst aquest hivern ofertar 26 milions de places el que suposaria un augment del 7% respecte el mateix període de l’any anterior.

El Prat apunta a un any rècord. El primer pas és la programació de places, que no vol dir que es materialitzin en viatgers, però és un primer símptoma de la confiança en la destinació. En el que portem d’any l’aeroport barceloní està creixent en viatgers reals de l’ordre del 7,7%.

Vueling serà la companyia que més contribueixi aquests mesos al creixement de l’oferta de places al Prat. Posarà a disposició dels viatgers 7,5 milions de seients, un 19% més que l’hivern passat. Ryanair també està en expansió a Barcelona amb noves rutes. Qui no portarà el mateix signe positiu és Norwegian. La nòrdica baixàra un 18% els seients ofertats per l’eliminació d’algunes connexions internes com la de Bilbao o Palma.

Amb aquestes previsions es constata que les aerolínies no temen un descens de la demanada a Barcelona. En les seves previsions no contemplen provocades per part de l’atemptat de l’agost o la situació política catalana.

Articles relacionats

Back to top button