Allotjament

La facturació hotelera a Barcelona cau un 13% a l’octubre

El Gremi d’Hotels de Barcelona calcula que la l’ocupació dels hotels ha baixat un 7% però que han arribat a perdre un 13% de la facturació durant el mes d’octubre.

Els hotelers de Barcelona atribueixen aquestes dades negatives al conflicte polític i a la situació d’inestabilitat. L’ocupació als hotels de la capital catalana ha estat del 83% quan l’any passat va ser del 90%. A la baixada de clients han de sumar una baixada de 9 euros de mitjana del preu de l’habitació, de 156 a 147 euros. El RevPar (ingrés per habitació disponible) ha caigut en els hotels barcelonins un 13 %.

El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, es mostra especialment preocupat pel turisme MICE. Els turistes de negocis són claus per a la ciutat en la temporada no estival. Alerta d’una caiguda de les reserves futures perquè no veu que la demanada s’estigui movent amb normalitat.

Un exemple concret són les reserves de Cap d’Any, que segons els empresaris han baixat un 40%. Això els fa preveure que la tendència negativa es perllongui uns quants mesos. Fins i tot creuen que per primera vegada el Mobile World Congress del 2018 no augmentarà l’oferta d’habitacions.

El Gremi d’Hotels pretén que les administracions doblin la inversió en promoció turística perquè les previsions per al primer trimestre de l’any 2018 també indiquen a una caiguda de 8 punts en l’ocupació. Consideren que la ciutat necessita rellançar la seva marca turística.

Articles relacionats

Back to top button