superior

AllotjamentEstudis

Els allotjaments extra hotelers també tenen un comportament excel·lent

Càmpings, turisme rural, apartaments turístics i albergs han augmentat amb força els seus clients i pernoctacions durant el mes de setembre. Un comportament que es manté per al conjunt de l’any, superant situacions complicades com l’atemptat terrorista i la situació política que viu Catalunya.

El mes de setembre ha estat especialment positiu per aquests allotjaments: un 14,1% més en el nombre de viatgers i un 10,6% més en les pernoctacions. Durant els nou primers mesos de l’any, els establiments extra hotelers catalans han rebut en conjunt 4,7 milions de viatgers, un 9% més que fa un any, amb 23,9 milions de pernoctacions i un increment interanual del 6,9%.

Si prenem com a referència el conjunt espanyol es pot comprovar com els càmpings, turisme rural, apartaments turístics i albergs catalans ha obtingut millors resultats que els de la resta de l’Estat. L’activitat dels allotjaments extra hotelers també s’incrementen però uns quants punts menys (+11,7% viatgers i +7,2% pernoctacions)

Així doncs Catalunya constitueix una de les destinacions estatals capdavanteres pel turisme que s’allotja en establiments extra hotelers. Fins i tot l’activitat per mercats denota com el flux del turisme resident de la resta de l’Estat és el que creix amb més intensitat a Catalunya respecte ara fa un any.

En el que portem d’exercici, els càmpings catalans han allotjat 3,1 milions de viatgers, un 10,3% més interanual, amb 16,2 milions de pernoctacions i un ascens del 8%.

Els establiments de turisme rural han rebut 329.431 viatgers, un 13% més interanual i 941.505 pernoctacions, un 6,3% més que un any enrere.

Els apartaments turístics han allotjat a 1 milió de viatgers, un 8% més que fa un any, amb 6 milions de pernoctacions i un creixement del 5,1%.

Als albergs, en canvi, es nota una desacceleració. Han rebut 295.201 viatgers, un 3,7% menys que els nou primers mesos de 2016, amb 785.855 pernoctacions i una disminució de l’1,7%.

Articles relacionats

Back to top button