superior

DestinacionsEmpresesEstudis

El Cercle de Turisme de la Diputació de BCN celebra la seva jornada anual

Per sisena vegada, el Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona ha realitzat la seva jornada anual. Sota el lema “El Cercle roda” es van reunir al Teatre-Auditori de Granollers els integrants del Cercle amb diferents personalitats del sector.
Al matí es van celebrar tres taules rodones:

1.- Barcelona i el turisme. Barcelona és molt més.
Hi van participar Miquel Forns, Diputat delegat de Turisme; Agustí Colom, Regidor d’Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona i Joan Gaspart, President de Turisme de Barcelona.

La situació política del país va capitalitzar aquesta taula i és va posar de manifest una preocupació gran del sector, “perquè qualsevol incertesa té efectes sobre l’economia, especialment sobre les inversions”, segons Agustí Colom. Tot i així, és va reconèixer que la marca Barcelona és tant potent que pot aguantar perfectament els problemes actuals.

2.- Compartim destinació. Compartim estratègies.
A taula hi van seure Francesc Vila, Gerent de Turisme de la Diputació de Barcelona; Patrick Torrent, Director Executiu de l’Agència Catalana de Turisme; Cristina Soler, responsable d’enoturisme de Caves Llopart i Ramon Puig, propietari de la casa rural Mas del Puig.

Els empresaris van explicar els beneficis de formar part del Cercle, ja que “T’aporta molt més del que dones i et permet està en mercats on les empreses petites no hi podríem arribar mai”, va dir Cristina Soler. Es va debatre sobre si els petits empresaris eren prou conscients de les coses que ofereix l’administració i Patrick Torrent va recordar que “la internacionalització és la raó de ser de l’Agència Catalana de Turisme i les accions a l’estranger estan subvencionades, al menys, amb el 50% del cost real”.

Francesc Vila va anunciar que “El web de turisme de la Diputació tindrà el 2018 una entrada específica pels professionals i els membres del Cercle tindran el seu password personal.”

3.- Noves accions i nous formats. Estem preparats?

Els participants van ser Fina Soley, propietària del càmping El Pasqualet; Daniel Gutiérrez, cofundador de Kiribatis Comunicació; Laura García, coordinadora del Consorci de Turisme del Baix Llobregat i Esther Orriols, Directora comercial d’Advances Leisure Services.

Aquí és va posar en valor la Costa Barcelona Week, una nova acció de promoció de la marca i que va ser tot un èxit en la primera convocatòria feta aquest any. (Veure Comunicatur).

Les taules rodones van estar moderades amb professionalitat i distensió per Jordi Blanch, Director Institucional de Comunicatur i consultor.

La jornada matinal va comptar també amb la presentació a càrrec d’Anna M. Sánchez, Cap de l’Oficina de Promoció Turística de la Diputació, de les accions de màrqueting portades a terme per la Diputació de Barcelona el 2017. També va presentar les principals línies de treball pel 2018. Vull veure el Pla de Promoció 2018

També al matí va participar Carolina Carretero, directora de màrqueting i coach, que en la seva presentació “Con miedo a nada” va animar al públic a superar les incerteses i mirar les opcions positives de la vida i la feina.

Després del dinar, la jornada va continuar amb un matchmaking, on els professionals podien trobar-se i compartir experiències i quatre xerrades monogràfiques:

– Tendències de la oferta de turisme rural, a càrrec de Anna Cano, consultora de Ruralysocial.
– Senderisme com a producte del càmping, a càrrec de Lluís Puiggarí, consultor i guia de muntanya de l’empresa Rutes Pirineus.
– Perfil del cicloturista i rutes cicloturístiques a la demarcació, a càrrec de Carles Martí, consultor de Bikefriendly.
– Compromís per la Sostenibilitat, a càrrec de Xavier Font, de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació, que va posar de manifest que el futur de la qualitat de l’àrea de turisme passa per la certificació Biosphere, (veure Comunicatur) recentment atorgada a les tres marques turístiques de la Diputació de Barcelona i deixar enrere el programa actual, conegut com a SICTED.

El Cercle de Turisme es un entorn de treball cooperatiu públic-privat per a la promoció turística de la província de Barcelona. L’objectiu principal del Cercle és impulsar la participació de les empreses del sector turístic en la promoció col·lectiva dels seus productes i les seves destinacions.

Tots els documents, vídeo i presentacions de la jornada estan penjats al web de la Diputació

Articles relacionats

Back to top button