superior

Estudis

Finlàndia, primera del món a provar el passaport digital

Per primer cop un país ha acceptat que en un control fronterer s'utilitzin credencials digitals en comptes del passaport físic

A l’aeroport d’Hèlsinki, els passatgers amb destinació al Regne Unit han superat el control de passaports presentant la seva identificació amb el telèfon mòbil. En aquest cas, els viatgers no han d’esperar a fer la cua de control habitual i el procés és molt més àgil i ràpid.

Les autoritats finlandeses asseguren que les credencials digitals són igual de fiables que les del passaport físic. Aquest sistema només està disponible per a ciutadans finlandesos i forma part d’un projecte pilot que es va iniciar a finals d’aquest estiu i s’estendrà fins al febrer del 2024.

Els interessats a tenir les seves credencials al telèfon intel·ligent, s’han de descarregar una aplicació i concertar una visita amb la comissaria de policia a la qual cal anar amb el passaport físic. A partir d’aquell moment sempre que el passatger tingui previst fer un viatge, unes hores abans del vol, envia les dades a través de l’aplicació del telèfon a la guàrdia de fronteres finlandesa. Amb aquesta acció ja podeu viatjar sense el passaport físic.

Croàcia és un altre dels països que té previst instaurar un sistema de passaport digital similar. La Comissió Europea recollirà la informació d’aquestes dues experiències i estudiarà com podria implantar-la en el futur a la resta de països de la Unió Europea.

Articles relacionats

Back to top button