superior

AllotjamentDestinacionsEstudis

Ara Barcelona es desmarca de l’acord que permetia obrir nous hotels

Poques hores ha durat la possibilitat de modificar el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (Peuat) de la ciutat de Barcelona per permetre que s’obrissin nous hotels a edificis monumentals.

La primera tinenta d’alcalde de Barcelona, Laia Bonet, ha rebaixat les expectatives via X (Twitter), intentant apagar la crítica de col·lectius veïnals. Tot va començar després de l’aprovació d’una proposta del partit Junts a la comissió d’urbanisme de l’ajuntament que proposava l’obertura d’hotels singulars a tota la ciutat i especificava que també hi estaven incloses les zones anomenades 1 i 2, que són les més tensionades pel turisme com són els barris de Ciutat Vella, el Poblenou o el barri Gòtic.

A Twitter, la tinent d’alcalde ha assegurat que mantindrà les restriccions. Tot i que l’article que desbloquejava el Peuat suposa clarament acabar amb la moratòria d’allotjaments turístics a la ciutat.

A la mateixa proposta s’incloïa també desbloquejar el veto al lloguer d’habitacions en pisos particulars. El PSC es va abstenir i això va donar peu a la seva aprovació, si hagués votat en contra s’hagués rebutjat amb el que queda clar que la nova postura de l’ajuntament de Jaume Collboni era que tirés endavant.

La reacció dels membres del partit Junts ha estat recordar-li a l’alcalde les seves manifestacions sobre la seva predisposició a estudiar favorablement l’obertura d’hotels que apostin per un turisme de qualitat per a la ciutat.

Articles relacionats

Back to top button