superior

Reportatges

Les estacions d’esquí del Pirineu estan preparades per obrir a finals de mes

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida augura que l’inici de temporada d’esquí podria produir-se entre finals de novembre i principis de desembre. Avança que les estacions estan ultimant els preparatius.

Ja han caigut les primeres nevades al Pirineu i l’anunci de baixada de temperatures fa que el Patronat prevegi un inici en breu. La més matinera serà Baqueira Beret (la Val d’Aran), la principal estació lleidatana, que ja ha posat en marxa els canons de neu i podria obrir portes el 25 de novembre.

Les altres estacions: Port Ainé (el Pallars Sobirà), Boí Taüll (l’Alta Ribagorça) i Espot (el Pallars Sobirà), podrien obrir l’1 de desembre. Aquestes són propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC),

Aquestes previsions sempre queden condicionades a que la situació meteorològica ho permeti. El sector està molt pendent de poder aprofitar el llarg pont de la constitució, del 6 al 10 de desembre.

El Patronat explica que “les 11 estacions d’esquí alpí i nòrdic del Pirineu lleidatà, formen en conjunt l’àrea esquiable més gran de l’Estat. Ofereixen 250 pistes i més de 500 km esquiables entre els complexos d’alpí i de nòrdic”.

El turisme d’esquí i de la neu s’ha convertit en un dels grans recursos i atractius turístics de les comarques del Pirineu i un dels principals motors d’activitat econòmica. L’impacte directe de les estacions d’esquí a Lleida es d’uns 270 milions d’euros per temporada. El sector genera uns 2.000 llocs de treball directes, entre personal fix i de temporada. El personal directe a les estacions es de 700 treballadors.

El compte enrere per a la temporada de neu 2023-2024 ja ha començat.

Articles relacionats

Back to top button