superior

Empreses

Les patronals del turisme ja informen de com activar ERTO per la sequera

La fase d’emergència en al qual ha entrat Catalunya per causa de la sequera ha impulsat a la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme a informar del procediment per extingir contractes de treball i tramitar expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

La patronal assessora les empreses perquè es preparin per si la caiguda d’activitat en el turisme força a activar els acomiadaments. Per ara l’Autoritat Catalana de l’Aigua ha explicat que el sector turístic –els allotjaments- es troben inclosos a les trames urbanes i per tant no han d’aplicar reduccions de consum d’aigua especials, sinó les mateixes que els municipis apliquin als seus habitants.

Malgrat això, la prohibició d’omplir piscines i uns eventuals talls de subministrament d’aigua tindran efecte sobre l’atractiu de la destinació amb una provable reducció de l’activitat. Cal recordar que les empreses poden posar en marxa els procediments administratius de suspensió temporal de contractes de treball, o de reducció temporal de jornada si apareixen causes econòmiques, tècniques, organitzatives, productives, o de força major. La sequera i la baixada productiva del turisme s’ajusten a aquestes causes.

La patronal recorda a les empreses que la sol·licitud d’ERTO es podran tramitar a l’empara de l’article 47.6 de l’Estatut dels Treballadors. En aquest sentir la sol·licitud “haurà d’anar acompanyada d’una memòria explicativa en la qual es pugui apreciar la incidència de les mesures administratives que impliquen la limitació o impediment de l’activitat, tot concretant-se, explícitament, els efectes sobre la càrrega de feina de la plantilla així com els mitjans de prova que ho acreditin.”

Articles relacionats

Back to top button