Destinacions

Els 25 anys del Bus Turístic de Barcelona, un cas d’èxit

L’estiu de 1987 començava a funcionar el Barcelona Bus Turístic, 25 anys després el balanç és de 22 milions de turistes. Un servei impulsat per Turisme de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona que està permetent generar activitat i visitants a 67 equipaments culturals i d’oci de la ciutat. Barcelona va ser la primera gran ciutat europea a implantar el bitllet diari sense limitació d’utilització.

Aquest servei que es va iniciar per donar una alternativa de transport per als turistes que volien descobrir la ciutat al seu aire, avui, contribueix a generar activitat a museus, restaurants, botigues, espectacles i propostes d’oci. La seva circulació pel conjunt de la ciutat s’ha demostrat com un instrument de descentralització del turisme per diferents districtes de la capital catalana, informen des de Turisme de Barcelona.

Barcelona va ser la primera gran ciutat europea a implantar el bitllet forfait o sistema "puja i baixa" en un servei d’aquest tipus. Cada viatger pot baixar i fer les visites que consideri a l’entorn de cada parada durant el temps que consideri i tornar a pujar en el moment de pas d’un nou bus turístic.

El Barcelona Bus Turístic és el producte estrella de Turisme de Barcelona, que també comercialitza serveis com la Barcelona Card i els Barcelona Walking Tours. Els beneficis del Barcelona Bus Turístic es destinen íntegrament a finançar el transport urbà i a la promoció turística de la ciutat.

El bus turístic circula tot l’any per tres recorreguts complementaris -ruta vermella, blava i verda- entrellaçades amb sis punts de connexió. Comptabilitza fins a dos milions d’usuaris anuals amb una flota de 74 autobusos, tots accessibles a persones amb mobilitat reduïda.

Un 89% dels usuaris són estrangers, mentre que l’11% restant procedeixen de Catalunya i la resta de l’Estat. El grup majoritari el formen les persones de 30 a 44 anys. El 98% dels clients es declara satisfet o molt satisfet pel servei i li posen una nota de 8,2 sobre 10.

[HOME]

Back to top button