Mercats

El Brexit pot esperar, per quarta vegada

La Unió Europea ha aprovat una nova pròrroga per al Brexit fins al 31 de gener de 2020. Tres mesos de marge. En aquest temps es produiran unes eleccions anticipades al Regne Unit el mes de desembre que clarifiquin la posició del Parlament britànic.

Aquesta és la quarta data que es posa en marxa per establir una sortida del Regne Unit de la UE (29 de març, 12 d’abril i 31 d’octubre). El límit que complia en poques hores i que semblava inajornable s’ha tornat a corregir després la nova petició d’ajornament.

El primer ministre va dir repetidament que el Regne Unit s’aniria al 31 d’octubre amb acord o sense, però la llei, coneguda com la Llei Benn (Benn Act), li exigeix que accepti l’oferta d’extensió de la UE.

La pròrroga, en el moment d’escriure aquesta crònica, queda pendent de l’aprovació per part dels 27 països que tenen opció d’oposar-se, encara que no es preveu cap bloqueig. En el cas d’una victòria electoral suficient dels conservadors, Boris Johnson confia en aprovar l’Acord de sortida i executar el Brexit com més aviat, potser al desembre, sense esperar al límit del 31 de gener.

Camí al Brexit dur, i al turisme barat

Articles relacionats

Back to top button