superior

Destinacions

La inestabilitat política posa en risc els Jocs Barcelona-Pirineus 2030

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, no veu possible sol·licitar els JJOO d’hivern pels Pirineus amb la situació sociopolítica actual. Per a Blanco és imprescindible que les administracions (la de l’Estat i les autonòmiques de Catalunya i Aragó) col·laborin estretament i a hores d’ara no es dóna aquesta situació.

Blanco ha defensat que “els Pirineus mai han tingut uns Jocs Olímpics, però hi ha una premissa que l’he explicat a Barcelona i que tothom ha entès: No es pot parlar d’optar a una candidatura sense l’enteniment del govern català, el govern d’Aragó i el govern d’Espanya.”

El president del COE ha estat molt clar durant un esmorzar organitzat pel diari esportiu AS: “Si vivim en un clima de confrontació no podem plantejar-li a ningú que ens doni uns jocs”. Tot i això, Blanco espera que la situació “torni a la normalitat democràtica, de diàleg i entesa” i es pugui tornar a pensar en un programa de jocs als Pirineus. En aquest sentit, creu que el major factor d’integració al país és l’esport i s’ha d’aprofitar.

Els impulsors de la candidatura van demanar al setembre unitat política en un acte de suport a la candidatura en què van participar el president del FC Barcelona, ​​Josep Maria Bartomeu; el president de Sport Cultura Barcelona, ​​Albert Agustí; el del Cercle d’Economia, Javier Faus; el del RACC, Josep Mateu, i el vicepresident del Comitè Olímpic Internacional Juan Antonio Samaranch.

En aquest acte el vicepresident del comitè olímpic Samaranch va arribar a afirmar que els tècnics que han visitat les infraestructures als Pirineus han comprovat que ni els Alps ni els EUA en tenen millors. Mentre Alejandro Blanco ja va avisar que no es podia presentar una candidatura si hi ha un conflicte polític. No han passat ni dos mesos i la situació no ha fet més que empitjorar.

La precandidatura Pirineus-Barcelona 2030 passa un primer filtre

Articles relacionats

Back to top button